Nieuws

Donderdag 11 augustus: Ambachtendag Erve Kots

Ambachtendag op museum Erve Kots

Op donderdag 11 augustus tussen 11:00 en 17:00 zal het hele museumterrein bemand zijn door vaklieden die hun ambacht uit de vervlogen tijd zullen demonstreren.
Kom kijken en beleven hoe er onder ander olie werd geslagen in de rosoliemolen, planken werden gezaagd in een oude zagerij, klompen werden gemaakt, geweven werd en hoe metaal werd bewerkt door de smid.

Er zullen knipmutsen en Grolse wanten en kaarsen van bijenwas worden gemaakt en er wordt een demonstratie doekrollen gegeven. Kinderen kunnen onder andere touwen maken, brood bakken bij een echte ouderwetse bakoven, klompen schilderen en suikerharten versieren.
Ook zal er een schoenenmaker aanwezig zijn die in het atelier, uitgeleend van Aaltense musea, demonstraties en workshops zal geven over het schalmen en omdoeken van leer en zal er een ouderwetse, pas opgeknapte dorsmachine draaien. Dit alles met muziek van onze harmonicaspeler.
De entree bedraagt €4.50 voor volwassen en €2.25 voor kinderen.
Eimersweg 4, Lievelde.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Donderdag 28 juli: Museumdag Erve Kots

Op donderdag 28 juli 2016 organiseert Erve Kots van 11.00 tot 17.00 uur museumdag in het openlucht museum "Erve Kots" Eimersweg 4 7137HG te Lievelde.

In het museum zal die dag de olierosmolen, de klompenmakerij, de smederij en de zagerij in werking zijn, in boerderij Kots worden knipmutsen gemaakt en in het Los Hoes breit Laura Grolse wanten volgens een eeuwen oud patroon.

Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, suikerhart versieren, weven, armband maken broodbakken of lekker spelen in de speeltuin van het museum.
Op diverse plekken in het museum kunt u genieten en zien wat men zelf maakt, zowel nieuwe als oude ambachten, zoals de imkervereniging die u alles vertelt over bijen en honing.

Kom op donderdag 28 juli 2016 naar het openlucht museum bekijk de diverse ambachten en stands of om u even terug te wanen in "de goede oude tijd"

De entree bedraagt € 4,50 kinderen € 2,25

Lees meer...

Logement arrangement

Geniet van de prachtige entourage en omgeving van en rondom Erve Kots en kom tot rust in de van de nieuwe kamers van het Logement. Naast een gastvrij ontvangst met een kop koffie en een typische Achterhoekse pillewegge, wordt u twee avonden lang heerlijk in de watten gelegd door de zwarte brigade van restaurant Hoofdkwartier van de Prins. Hier geniet u van pure specialiteiten uit de houtskooloven, bereid met streekproducten uit de Achterhoek. In het Openluchtmuseum leert u de geschiedenis van de Herberg en oude ambachten kennen. Bovendien biedt de omgeving vele mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door de prachtige landschappen. Het Logement Arrangement is te boeken voor slechts € 290,- per 2 personen (volwassenen), per kamer:

3-daags Logement Arrangement € 290,- (te boeken per 2 personen, per kamer)

  • 2x overnachtingen in het Logement
  • 2x uitgebreid ontbijt
  • 2x drie gangen diner in à la carte restaurant Hoofdkwartier van de Prins
  • Ontvangst in de Herberg met koffie / thee en pillewegge
  • Vrije toegang tot het Openluchtmuseum

4-daags Logement Arrangement € 350,- (te boeken per 2 personen, per kamer)

  • 3x overnachtingen in het Logement
  • 3x uitgebreid ontbijt
  • 2x drie gangen diner in à la carte restaurant Hoofdkwartier van de Prins
  • Ontvangst in de Herberg met koffie / thee en pillewegge
  • Vrije toegang tot het Openluchtmuseum
Lees meer...

Word jij onze nieuwe collega?

Restaurant Hoofdkwartier van de Prins

Zoekt

Horecamedewerk(st)er

Functie omschrijving
Als horecamedewerker werk je hoofdzakelijk in de bediening. Daarbij komen werkzaamheden kijken zoals het ontvangen, te woord staan en bedienen van gasten (dienblad lopen), uitserveren van eten (minimaal drie borden lopen) en samenwerken met collega’s.

Hoofdkwartier van de Prins
Restaurant Hoofdkwartier van de Prins is het à la carte restaurant binnen Herberg Erve Kots. De gerechten die worden geserveerd worden bereid in de houtskooloven de JOSPER. De JOSPER is een combinatie tussen een grill en oven. Dankzij het gebruik van hoogwaardige houtskool en een perfecte regeling van hete lucht, krijgt elk stuk vlees, vis en groenten een unieke en karakteristieke rooksmaak, -geur en -textuur waardoor de producten authentiek, sappig en herkenbaar blijven.

De gasten staan op nummer 1 en krijgen alle aandacht.

Functie-eisen

  • je bent tussen de 18 en 25 jaar oud
  • je heb minimaal 1 jaar relevante werkervaring binnen de horeca
  • je hebt een representatieve uitstraling
  • je bent de bent gedreven en flexibel (inzetbaar voor andere werkzaamheden)
  • je bent communicatief sterk, zowel naar gasten als naar je collega’s (samenwerken)
  • je bent op werkdagen (ma-vrij) ’s avonds beschikbaar
  • beschikbaar in de weekenden (overdag en ’s avonds)
  • een passie voor horeca is een pré

Zoek je naast je studie een leuke bijbaan als oproepkracht? Werk je graag in de horeca, heb je al ervaring in de bediening en voldoe jij aan het bovenstaande profiel? Stuur dan je sollicitatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Nienke Smit.

Lees meer...