Nieuws

Oude Ambachten in een nieuw jasje

Laat al uw zintuigen prikkelen op de ambachtendag bij openluchtmuseum Erve Kots op 25 oktober 2018. Deze locatie is bij uitstek geschikt om een thema als dit te etaleren.
In het museum zal die dag de olierosmolen, de klompenmakerij, de smederij en de zagerij in werking zijn, in boerderij Kots worden knipmutsen gemaakt is er doekrollen, manden vlechten en touwslaan. In het Los Hoes breit Laura Grolse wanten volgens een eeuwen oud patroon.
Veel mensen kennen Erve Kots als openluchtmuseum waar men vooral vroeger tijden doen herleven. Naast de vele oude ambachten zien we er ook ambachten van deze tijd zoals hoeden maken, kralenwerk, wolvilten, borduren, origamie Dry brushtechniek, diamond painting en vele andere.
Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, broodbakken of lekker spelen in de speeltuin van het museum.
Op diverse plekken in het museum kunt u genieten en zien wat men zelf maakt, zowel nieuwe als oude ambachten. De ambachtenmarkt is leuk in combinatie met het Bier Experience.
Een interactieve rondgang door het Brouwhoes van hoog naar laag met doolhof, presentatie, laserschieten voor het gehele gezin.
Erve Kots loopt al jaren vooruit op de nieuwe bier-revolutie. Momenteel zit bierland namelijk middenin een cultuuromslag. Het Brouwhoes was zijn tijd al ver vooruit en trok zich weinig aan van de toen geldende trends. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels staat er een prachtig modern pand wat esthetisch perfect aansluit op de rest van de historische opstallen. Hierin is het nieuwe bier experience gesitueerd hier kan men beleven en ervaren op een interactieve wijze hoe bier word gebrouwen en hoe het proces van brouwen zich in de loop van de geschiedenis in feite heeft ontwikkeld. Heeren van Borculo demonstreert op deze dag het bierbrouwen in de open lucht.
In Borculo ontstond een initiatief vanuit hobbybrouwers die zich Heeren van Borculo noemen. Daar was enorm veel vraag naar eigen bier vanuit de plaatselijke gemeenschap. Mede door de samenwerking met de historische kring, horeca en het toerisme is het idee ontstaan om grotere batches te gaan brouwen. Inmiddels heeft Heeren van Borculo een ruim assortiment aan smaken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met ’t Brouwhoes van Erve Kots, want in haar 1200 liter ketel mogen de heren hun gerstenat brouwen,
“Bier verbroedert” is een sloagan welke Heeren van Borculo “niet zomaar” veelvuldig toepast.

Lees meer...

Activiteiten 2018

20 mei 2018 - Wandeltochten diverse afstanden vanaf Erve Kots

22 juli 2018 - Dialect festival

9 augustus 2018 - Ambachtendag op het Openluchtmuseum

23 september 2018 - Wandeltochten diverse afstanden vanaf Erve Kots

29 en 30 december 2018 - Midwinterfair op het Openluchtmuseum

Lees meer...

Midwinterfair

MIDWINTERFAIR 2017 ERVE KOTS

Sneeuw, regen of storm alles kun je verwachten de laatste dagen van het jaar, echter Museum Erve Kots kan het niet deren op 29 en 30 december 2017 organiseren zij voor de vijftiende keer de Midwinter fair in het museum aan de Eimersweg 4 te Lievelde

In het museum een groot aantal oude ambachten, zie hoe vroeger het ijzer werd gesmeed, hoe de rosoliemolen draait en de 100 jaar oude klompenmachine is in werking.

In het expositie gebouw en in de boerderijen mooie stands met zoals kunst, zijde, hoeden, Dry brush, sieraden en vele andere oude en nieuwe ambachten.

Dansgroep de Plaggenmeijers uit Rekken zal beide dagen vanaf 13.00 aanwezig zijn met dans en muziek, ook zij laten zien hoe er vroeger in de Achterhoek werd gedanst,

Voor kinderen de gelegenheid om deel te nemen aan diverse activiteiten zoals een suiker harten versieren klomp schilderen, touwdraaien of zelf een broodje bakken.

De entree bedraagt voor volwassenen € 4,50 en kinderen tot 12 jaar€ 2,25 het museum zal zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur

Geniet op 29 en 30 december 2017 van het museum ambachten, allerlei stands oliebollen, kniepertjes, glühwein of dans mee met de Plaggenmeijers

Sluit 2017 af met deze prachtige fair geniet van lekkere oliebollen, knieperkes of kom omdat het goed vertoeven is bij "Erve Kots"

Lees meer...

Vier Kerst bij Erve Kots

1e Kerstdag

Familie dinerbuffet

Zo van de grill, uit de pannen en uit de Rotisserie

Ontvangst om 15:00 uur met een welkomstdrankje

 Op 1e Kerstdag kunt u bij Erve Kots genieten van een heerlijk familiedinerbuffet. Dit buffet bestaat uit een voorgerechtenbuffet met diverse koude bereidingen, salades en soepen en een warmbuffet met diverse vlees- en visbereidingen en gerechten van de grill.

 Voor meer informatie en prijzen download de bijlage links onderaan de pagina

 

2e Kerstdag

 Onbeperkt

Pannenkoeken- en Grillbuffet

Inloop tussen 15:00 uur tot 18:00 uur.

 Ook dit jaar pakt het keukenteam van Erve Kots weer groots uit om u met de Kerst te verrassen met heerlijke ambachtelijk bereidde

pannenkoeken en heerlijke grill- en stoofgerechten.

Voor meer informatie en prijzen download de bijlage links onderaan de pagina

TIP! Voor meer mogelijkheden, zie hoofdkwartiervandeprins.nl

Lees meer...